miercuri, mai 22BucharestCityTour-Obiective turistice Bucuresti

Parcurile Bucurestiului. Top 5 cele mai frumoase parcuri de vizitat cand esti in Capitala

Bucurestiul nu inseamna doar cladiri si bulevarde pline de masini. In Bucuresti te poti relaxa in oaze de verdeata si in liniste, in parcurile sale superbe. Fiecare are un specific aparte si o atmosfera care te va purta in trecut si intr-o perioada in care toate lucrurile erau altfel decat le vedem astazi. Daca nu stii ce parcuri poti sa vizitezi intr-o zi calduroasa de toamna iti propunem cinci dintre cele mai interesante si mai frumoase parcuri bucurestene.

Parcul Cismigiu. Ai 16 ha la dispozitie sa te plimbi si sa descoperi toate secretele Parcului Cismigiu. Este cel mai vechi parc din Bucuresti, are o istorie zbuciumata, dar frumoasa. In 1779 au fost realizate doua cismele acolo, din ordinul lui Alexandru Ispsilanti. A aparut o balta mare care a fost denumita Lacul Cismigiu. Generalul Pavel Kiseleff a avut o initiativa in 1830 care avea sa dea nastere actualului parc-sa sece balta si sa lasa loc unei gradini publice.

Peisagistul Wilhem Mayer a definitivat proiectul generalului, iar dupa moartea sa a venit randul peisagistului Friedrich Rebhuhn sa lucreze la gradina. Parcul a avut helesteu, garduri si banci in perioada urmatoare, s-a inaugurat in 1854, iar lacul devenea patinoar in 1883. O plimbare prin parc iti poate dezvalui alte obiective turistice unice, de la Rotonda Scriitorilor, la lacasul de cult „La Cetate” si Izvorul Sissi Stefanidi.

Parcul Carol I. Unii il stiu de Parcul Libertatii sau Parcul Filaret, insa denumirea moderna este Parcul Carol I. Ministrul Ion N. Lahovari a fost cu initiativa amenajarii sale, asta pentru a avea spatiul perfect pentru Expozitia Generala Romana, din 1906, la 40 de domnie impliniti de regele Carol I. Peisagistul Édouard Redont s-a ocupat de el, la inceput au fost multe pavilioane expozitionale, gradina zoologica mica, insa au aparut si turnul de apa Cetatea lui Vlad Tepes, sculpturi diverse, Frumoasa Adormita, Gigantii, complexul Arenele Romane, Fantana Zodiac, chiar si o moschee demolata, plus Mausoleul. In prezent suprafata parcului e in jur de 40 ha.

Parcul Herastrau. Este inaugurat cu fast in 1936, in locul unei mlastini care secase. Ernest Pinard si Friedrich Rebhuhn s-au ocupat de peisagistica si arhitectura. Aici s-a inaugurat Muzeul Satului, s-a deschis si Teatrul de Vara. Daca tot ai ajuns in Herastrau trebuie sa vizitezi si alte obiective interesante, Gradina Japoneza, Fantana Modura sau Monumentul parintilor fondatori U.E. O asezare paleolitica descoperita pe malul lacului l-a inclus in Repertoriul Arheologic National. Suprafata lui e de peste 187 ha si are o alee de 6 km ce il inconjoara.

Parcul Floreasca. Intre anii 1961 si 1963 s-a amenajat parcul si pationuarul cunoscut de toti bucurestenii. Dar inainte de acest parc superb pe locul sau era o ghena si groapa de gunoi inchisa in 1953. Prin ce se remarca parcul? Prin ceasul floral unic, prin sculpturile interesante ale unor artisti. Din 2008 parcul e reamenajat ca sa arate cum il vedem in ziua de astazi. Aleile sale nesfarsite, vegetatia si natura neatinsa transforma parcul intr-un loc perfect pentru plimbari relaxante in orice sezon.

Parcul Tineretului. Este cel mai mare parc din Bucuresti, are peste 200 ha, iar proiectantul sau a fost Valentin Donose. Timp de noua ani, incepand cu 1965, parcul Tineretului a fost amenajat, a aparut si lacul intre timp. Aici poti vizita si descoperi Palatul National al Copiilor, fosta Sala Polivalenta, actuala Sala Ioan Kunst Ghermanescu, crematoriul Cenusa, monument istoric. Parcul a fost construit pe o fosta groapa de gunoi din zona Valea Plangerii, o initiativa superba daca ne gandim cat de frumoasa este acum toata zona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *