Bucurestiul merita descoperit straduta cu straduta. Bucurestiul la pas nu se compara cu nimic altceva. Te poti plimba ore si chiar zile in sir si tot mai ai de descoperit cate ceva din Capitala Romaniei. Strazile Bucurestiului sunt fascinante. Mai lungi sau mai scurte, incarcate de istorie sau ceva mai noi, toate te vor cuceri si iti vor face pofta de plimbari in aer liber in orice anotimp. In continuare iti prezentam doar sase dintre cele mai interesante si originale strazi din Capitala.
Calea Victoriei. Are aproape 3 km lungime, este cea mai cunoscuta artera a Capitala. Calea Victoriei, caci despre ea vorbim, este poate cea mai veche si mai frecventata strada din Bucuresti. In trecut nici macar nu era in planul orasului, se numea Drumul Brasovului, dar Constantin Brancoveanu o uneste cu Ulita Mare spre Sarindar. In 1692 apare Podul Mogosoaia, care avea sa uneasca mosia domnitorului cu palatul. Apar imediat cafenele sau magazine scumpe, hanuri, biserici, institutii, boierii isi construiesc aici locuinte. Cand armata romana a intrat, dupa victoria in Razboiul de Independenta, in Bucuresti, numele arterei s-a schimbat in cel actual. Instalatiile electrice ale Capitalei se monteaza prima data aici, pe Calea Victoriei. In vremurile moderne, pe Calea Victoriei poti admira si vizita Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biserica Kretzulescu, Cercul Militar National, Sediul CEC, Palatul Cantacuzino.
Strada in trepte Xenofon. Sunt 70 de scari acolo, iar daca treci de toate ajungi in cel mai inalt punct din Bucuresti. Eva Radu a pictat scarile, deci ai un tablou in marime naturala transpus pe aceste scari. Opt caldiri emblematice ale Bucurestiului pot fi descoperite pe scarile respective. Intre timp scarile s-au mai schimbat si au mai aparut si alte picturi.
Strada Lipscani. Nu ai cum sa nu fi auzit macar o data de Lipscani. Pana prin 1750 era Ulita Mare, este cea mai veche strada din Bucuresti. Aici erau pravaliile cu marfa de calitate, vandute de negustori, lipscanii, marfa fiind adusa de la Lipsca, Germania. Este parte din Centrul Vechi, se construiesc in timp si hanurile principale din oras, Gavroveni, Hanul cu Tei. Hanul Constantin Cantacuzino a fost tot aici pana in 1880, cand a fost daramat. Astazi acolo e Palatul Bancii Nationale.
Splaiul Unirii. Este o strada imensa, de 10.8 km lungime, impartita intre Bucuresti si Ilfov. Este cea mai lunga strada din Capitala, cea mai lunga artera de circulatie din Bucuresti, traversand multe cartiere bucurestene cunoscute. Te poti plimba in voie pe Splai, ai si Dambovita pe langa tine, dar si trafic intens la orele de varf. Experienta insa este una excelenta.
Calea Dorobantilor. O alta strada unica din Bucuresti si foarte lunga, are peste 2.6 km, este Calea Dorobantilor. Se afla intre piata Lahovari si Charles de Gaulle, numele sau a fost dat in 1878, in memoria trupelor de dorobanti din Razboiul de Independenta. Casele de pe aceasta strada sunt in stil Beaux-Arts sunt monumente istorice si obiective turistice ce ar trebui vizitate. Doar cateva exemple de astfel de locuri incarcate de istorie de pe Dorobantilor: Casa Maria Lahovary, Casa Assan, I. C. Bratianu, Blocul Zodiac.
Bulevardul Magheru. Spre deosebire de alte strazi si artere bucurestene, Bulevardul Magheru e construit prin secolul 20. Era o artera comerciala foarte scumpa a Capitalei in trecut, se vindeau doar lucruri si obiecte de lux aici. Pe bulevard sunt multe cladiri istorice, cinematograful Scala, cladirea Ciclop care are legatura si cu prima parcare supraetajata din Capitala, construita in 1928. Traficul e infernal aici si e poate cea mai aglomerata artera de circulatie din Bucuresti, dar senzatia traita cand te plimbi pe Magheru e unica.