miercuri, mai 22BucharestCityTour-Obiective turistice Bucuresti

Ce poti vizita in Bucuresti intr-un weekend?

Daca nu vrei sa pleci la munte sau poate intr-un city break peste hotare si vrei sa faci ceva interesant in weekend poti merge la Bucuresti. Capitala tarii are extrem de multe de oferi pe partea turistica, obiective turistice diverse pentru toate gusturile, asa ca nu te vei plictisi cu siguranta. Ca sa nu te pierzi printre zecile de obiective din Bucuresti iti propunem o lista scurta de obiective turistice ce se pot vizita intr-un weekend de toamna.

Palatul Cotroceni. Ai auzit de el de fiecare data cand se discuta despre Presedintele Romaniei. Palatul dateaza inca din secolul 17, a fost construit de catre domnitorul Serban Cantacuzino si are o arhitectura fabuloasa si gradini superbe in jur. Pe fiecare fatada ai elemente apartinand stilului baroc, interioarele sunt uimitoare, multe picturi murale si tapiserii de valoare pot fi admirate odata ce i-ai trecut pragul. Gradinile sunt insa piesa de rezistenta la exterior, sunt amenajate in stil englezesc si iti permit sa te relaxezi in timp ce admiri detaliile cladirii.

In Palatul Cotroceni se poate vizita si Muzeul National Cotroceni, unde gasesti obiecte personale ale unor personalitati importante din istoria Romaniei, Regina Maria sau Regele Carol I se numara printre ele. In plus sunt expuse si colectii de pictura sau scupltura si arta decorativa, mai exista si expozitii tematice.

Biserica Sfantul Elefterie Vechi. Arhitectura brancoveneasca poate fi observata in toata splendoarea sa in interiorul si exteriorul acestei biserici. Ea se afla chiar langa Palatul Cotroceni, este lacas de cult ortodox, datand inca din secolul 18. Frescele sunt impresionante, ai multe povesti si legende pe care le poti descoperi pentru a intelege mai bine istoria bisericii. Daca se dorest se poate asista si la slujbele tinute acolo jilnic si se poate admira interiorul si exteriorul oricand.

Gradina Botanica „Dimitrie Brandza”. Are peste 17.5 ha si peste 10.000 de speciii de plante din tara noastra si din toate colturile lumii. De la arbori si florila plante exotice, pe toate le gasesti in Gradina Botanica. Te poti relaxa, plimba in natura, ai si sere si muzeu botanic, spatii pentru relaxare in interiorul gradinii. Daca ai noroc poti sa vizitezi si expozitii si evenimente tematice, de unde cu siguranta vei avea ce invata.

Calea Victoriei. A fost si ramane o artera comerciala si istorica importanta din Capitala. La o plimbare pe Calea Victoriei vei admira cladirile impozante, dar si monumente istorice interesante, plus magazine de lux si cafenele si restaurante care aduc aminte de vremurile din trecut. Cei 3 km ai arterei iti vor dezvalui numeroase obiective turistice importante: Palatul Cantacuzino, Ateneul Roman, Hotelul Athénée Palace Hilton, fostul Palat Regal, acum Muzeul National de Arta al Romaniei. Interesant de vazut este si Palatul Universal, gazda a Cartierului Creativ, un loc dedicat in exclusivitate artei, designului si numeroaselor evenimente culturale. Tot pe Calea Victorie se afla si Casa Capsa, care a fost fondata in 1852.

Parcul National Vacaresti. Daca vrei sa iti petreci weekendul in aer curat si sa te relaxezi cu adevarat mergi in Parcul National Vacaresti. Acolo dai de peisajele pitoresti, lacuri, pajisti, chiar si zone impadurite, de flora diversificata, fauna bogata, admiri caprioare sau broaste testoase, alte pasari interesante. Nu rata ferma animalelor din parc, mai ales daca ai si copii care nu prea au venit in contact cu animalutele de la tara, din curtea bunicilor. In Parcul National Vacaresti se pot face drumetii, birdwatching, se poate si pescui. Cele cateva ore petrecute acolo vor fi suficiente cat sa iti incarce bateriile pentru o noua saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *