Toata lumea stie de Casa Poporului, de Arcul de Triumf sau de Ateneul Roman. Insa in Bucuresti sunt si alte obiective turistice care ar putea fi pe lista ta de obiective de bifat la o vizita in Capitala, obiective mai putin cunoscute si vizitate in general, desi sunt la fel de importante ca alte obiective din oras.
Casa Mitei Biciclista. Poate ai auzit de multe ori despre Mita Biciclista si toate glumele facute pe seama sa. In realitate aceasta doamna se numea Maria Mihaescu, fiind prima femeie care s-a plimbat pe Calea Victoriei in pantaloni, pedaland pe bicicleta, asta undeva la 1900. Excentrica Mita Biciclista facea baie doar imbracata in niste costume sumare, manca cand dorea la Athenee Palace si avea si o masina coupe. Octavian Goga sau regele Portugaliei si chiar regele Ferdinand s-au indragostit de ea si de farmecul sau aparte. Casa se afla pe strada Amzei, fiind primita de la un amant bogat. Arthitectura superba apartinand lui N.C Mihaiescu e interesanta si da un aer aparte cladirii. Ea se afla pe Amzei, nr. 9, aproape de Calea Victoriei.
Balta „Vrajitoarelor”. E o balta atipica aflata la iesirea din Bucuresti, spre Stefanesti. Povestea din spatele sau atrage turistii ca un magnet si merita vizitata chiar si pentru peisajul superb din jurul sau. Se spune ca acolo ar fi fost decapitat insusi Vlad Tepes, lucru neconfirmat de catre istoricii vremii. Dupa marele cutremul din 1977 s-au deversat acolo moloz, daramaturi ramase dupa cutremur, dar au disparut subit. Mai toate vrajitoarele cunoscute de prin jurul baltii se strang acolo an de an ca sa isi „ia” puteri de la lac. Femeile gravide care voiau sa nu mai poarte sarcina stateau in apa si asa scapau de copil, cel putin asa spune o legenda locala.
CEC-ul din Bucuresti. E pe calea Victoriei, este o cladire emblematica din Bucuresti, constructia Palatului incepand inca din iulie 1897, din ordinul lui Carol I si al Reginei Elisabeta. Pe locul actualului Palat CEC era o manastire si un han Sfantul Ioan cel Mare, de prin secolul 16, dar au fost darmate mai tarziu lasand loc Palatului. Proiectantul CEC-ului este Paul Gotterau, stilul e gotic combinat cu elemente de arhitectura franceza de sfarsit de secol 19. Se ajunge usor la cladire cu metroul, deci poate fi vizitata si admirata foarte simplu oricand va aflati in Capitala.
Insula, Lacul Morii. Probabil ca ai auzit despre Lacul Morii, un lac artificial din Bucuresti, care a fost realizat de comunisti pentru a nu permite deversarile Dambovitei. Cele 246 ha sunt suficiente pentru a descoperi splendoarea sa, a fost construit unde se afla Biserica Sfantul Nicolae in trecut, dar si peste cimitir. In 1989 s-au oprit lucrarile la insula din centrul lacului, unde comunistii isi doreau sa faca magazine si promenade. Dupa evenimentele tragice din 1989 insula a mai fost folosita pentru evenimente diverse, ai multe salcii acolo, dar si natura salbatica, deci poti face si fotografii de peisaje inedite.
Cimitirul Bellu. Desi e vorba despre un cimitir si nu ai fi atras sa il vizitezi, trebuie sa stii ca acest cimitir e total diferit de unul obisnuit. A fost construit pe locul fostei gradini a unui baron, Barbu Bellu, constructia efectiva incepe in 1852, iar de arhitectura locului se ocupa Alexandru Orescu. Capela si obiectele de cult din interiorul sau vor fi finisate de catre pictorul Lecca. Este celebra Aleea Artistilor unde putem vedea mormintele lui Bacovia, Nichita Stanescu sau Ion Barbu, dar si ale lui I.L. Caragiale, Toma Caragiiu sau George Pruteanu, Marin Preda si Tudor Muşatescu, plus multi, multi altii. De vazut sunt si monumentele funerare si statuile de Rafaelo Romanelli, dar si arta funerara a lui Karl Storck, pusa in valoarea exemplar in cazul capelei gotice Alexandru Costescu. Se ajunge la cimitir cu metroul sau cu tramvaiul. Harta detalia si interactiva a mormintelor e pe site-ul oficial.
Casa Melik. Daca vrei sa vezi cea mai veche casa din Bucuresti mergi si viziteaza casa Melik. Se mai numeste si Muzeul Theodor Pallady, este pe strada Spatarului, nr 22. Este construita in 1750, de un armean cu dare de mana, Hagi Kevork Nazaretoglu, iar la interior ai in prezent opere de arta de Theodor Pallady, 800 desene din perioada petrecuta de pictor la Paris. Se adauga 1270 de piese de colectie ale familiei Serafina si Gheorge Răuţ. Se ajunge foarte usor acolo cu troleibuzul sau autobuzele.