marți, iunie 18BucharestCityTour-Obiective turistice Bucuresti

Obiective turistice din Bucuresti mai putin cunoscute si vizitate (Partea II)

Toata lumea stie de Casa Poporului, de Arcul de Triumf sau de Ateneul Roman. Insa in Bucuresti sunt si alte obiective turistice care ar putea fi pe lista ta de obiective de bifat la o vizita in Capitala, obiective mai putin cunoscute si vizitate in general, desi sunt la fel de importante ca alte obiective din oras.

Bistroul de arte Acuarela. Strada Polona, nr. 40 este deja o adresa cunoscuta de bucuresteni, acolo aflandu-se Galeria Imbold. Dincolo de expozitiile de acolo, la mansarda se afla un bistrou Acuarela unde poti bea bere cu ghimbir, fara pic de alcool. Pe fundal ai muzica buna, ai canapele excelente, iar la parter ai colectie de arta contemporana. Decoratiunile rustice si scaunele din lemn, atmosfera perfecta pentru relaxare, toate sunt atuuri ale bistroului deosebit, pe care il puteti vizita intre orele 10-24. La bistrou se ajunge cu autobuzul 135 sau chiar pe jos, dupa ce ati mers cu metroul pana la Romana.

Schitul Darvari. Este un alcas de cult datand din 1834, are hranul Sfintii Imparati Constantin si Elena, Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, Sfantul Lazar. S-au adus 12 calugarite care sa se ocupa de schit, dar acestea au plecat pentru ca a venit secularizarea averilor manastiresti. Odata cu regimul comunist schitul a devenit biserica de mir. Pana in 1996 schitul a trecut printr-o perioada de restaurare, s-au repictat si peretii, iar din 2002 au trecut prin restaurare si chiliile. Schitul e in sectorul 2, pe str. Schitul Darvari si se ajunge rapid cu tramvaiul sau cu autobuzele.

Strazile in trepte din Cotroceni, plus magnoliile superbe. Din parculetul Romniceanu ajungi imediat la o alee ingusta ce te va duce fix in strada in trepte. Nu mai sunt atat de evidente treptele pentru ca s-au mai tocit, insa va puteti bucura in continuare de un aspect deosebit. Plus ca toate fotografiile facute aici sunt superbe si numai bune de pus pe Instagram. Si tot in Cotroceni poti sa mergi pe straduta Nanu Muscel, cu o curbura foarte stransa, cat un semicerc, foarte ingusta, nu duce nicaieri din pacate.

Alta straduta unica este cea de pe Colina Filaretului, se numeste straduta Xenofon. Treptele si sunt de la acoperisul caselor pana la nivelul strazii. Si stradutele ce leaga Aleea Mitropoliei de strada Ienachita Vacarescu, strada Verzisori merita vizitate si fotografiate in plimbarile tale prin Bucuresti.

Terasa Muzeul National de Arta Contemporana. E o terasa care iti permite sa vezi si Casa Poporului mai de aproape. Comanzi la bar, mergi la masa si cat vine comanda mai te plimbi putin observand tot ce e in jurul tau. La terasa nu prea ai bauturi alcoolice, insa te poti bucura de mancare buna, salate in general, plus celebrii covrigi, napolitane si alune. Se gaseste la etajul 4 al Muzeului din Casa Poporului, intrarea vizata e cea din Calea 13 Septembrie, aripa E4. Nu se poate merge cu masina pana acolo, trebuie parcata mai departe, nu e voie sa parchezi masina chiar langa Casa Poporului.

Castelul Ţepeş. Se afla in parcul Carol, are un aspect medieval interesant si este din caramida rosie. In mijlocul parcului e Turnul de Apa al arhitectilor Ștefan Burcuș si V. Stephănescu, datand din 1906, cand s-au implinit 40 de ani de la urcarea pe tron a regelui Carol I. Sunt si elemente preluate din arhitectura palatului lui Ţepeş de la Poienari, Arges, in arhitectura sa asa ca avem un castel deosebit ce merita vizitat. Castelul poate fi vazut pe strada Candiano Popescu, nr. 6. Ai doar doua perioade din an cand se poate vizita castelul, de Ziua Eroilor si de Ziua Armatei. Se mai pot vizita si Mausoleul si Mormantul Soldatului Necunoscut.

Trenul Regal. Trenul Regal a fost la vremea sa o adevarata bijuterie, insa acum poate fi vazut mai pe indelete undeva langa padurea dintre Mogosoaia si Buftea. Ai nevoie de aprobare de trecere ca sa ajungi sa vezi si trenul. El inca functioneaza si poate fi inchiriat daca ai suficient de multi bani. Trenul Regal a fost construit dupa ce regele Ferdinand a ordonat inceperea lucrarilor pentru un tren special. S-au terminat lucrarile la el in 1928. Pe langa Trenul Regal, tot in hangarul care il adaposteste avem inca doua trenuri, unul in care a urcat si Carol al II-lea sau Regele Mihai. Nicolae Ceasescu a vrut si el sa aiba trenuri, iar in 1984 a comandat doua, cu motoare Rolls Royce si doua vagoane blindate. In trenuri ai tot ce iti trebuie ca sa te simti bine si sa iti faci si treaba, dar si sa te odihnesti, sa te relaxezi, dar si un vagon secret. Tot ce e in trenurile din comunism sau din Trenul Regal e de lux.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *