miercuri, mai 22BucharestCityTour-Obiective turistice Bucuresti

Obiective turistice de vizitat in apropiere de Bucuresti

Cand te-ai saturat de Capitala si vrei sa descoperi ce se afla si in apropierea Bucurestiului te poti urca in masina si pornesti spre bijuteriile din jurul celui mai mare oras din tara. Indiferent in ce directie vei merge vei avea obiective turistice interesante, dar si cele mai placute surprize naturale sau arhitecturale. Ca sa nu pierzi timp cautand cele mai bune obiective turistice de langa Bucuresti iti recomandam noi patru dintre acestea:

Delta Vacaresti. Lacul Vacaresti este locul ideal de plimbare si relaxare daca vrei sa eviti aglomeratia Capitalei. Avand peste 189 ha Parcul National Vacaresti isi primeste turistii cu alei pietruite, dar si salbatice, cu pasari si flora si fauna deosebite, dar si cu multe activitati pe care le poti face odata ce ajungi aici. Perioada perfecta pentru vizitarea zonei este toamna sau primavara, dar nici vara nu e un loc pe care sa il eviti. Delta Vacaresti ramane un obiectiv turistic din afara Bucurestiului unde trebuie sa ajungi cel putin o data in viata.

Parcul Debdrologic Chitila. In trecut a fost construit ca Arboretum, insa in prezent parcul Chitila si lacul Chitila ofera turistului suprafete foarte mari cu verdeata. Ai alei pentru plimbari lungi si scurte, dar si specii exotice de copaci ce pot fi admirate, arbusti, flori multicolore, locuri de joaca, echipamente pentru fitness in aer liber. Pe aleile parcului ai si banci unde te poti relaxa si unde vei putea sa admiri in liniste tot ce te inconjoara. Cu peste 3 ha si un lac artificial, parcul are chiar si tiroliana, cismele, deci si cei mici sau tinerii pot sa se bucure de atmosfera perfecta din cadrul sau. Ca sa ajungi la el trebuie sa te afli pe str. Pacii 69, in Chitila.

Parcul Snagov. Se afla in comuna Snagov, la 25 km de Capitala, ai multa verdeata, flora si fauna deosebite si aer curat pe care cu siguranta nu il vei gasi in Bucuresti. Lacul Snagov este si el acolo, are peste 2.5 milioane de ani, te poti plimba cu vaporasul sau pescui daca vrei sa ai o experienta unica. In apropiere ai acces la Palatul Snagov, construit prin anii 1930 de o anume Henrieta Delavrancea Gibory, dar si la padurea Snagov cu peste 1470 ha de vegetatie. De la drumetii la plimbari cu bicicletele si plimbari lungi lejere prin natural, pe toate le vei putea face cand te afli acolo. Padurea Snagov adaposteste frasini sau stejari foarte inalti, vechi de zeci de ani, aluni, dar si caprioare sau cerbi, pisici salbatice si fazani.

Parcul Natural Comana si Manastirea Comana. La doar 45 km de Bucuresti se afla si Parcul Natural Comana. Ai la dispozitie tiroliana, restaurante bune, sunt si eveniemnte si activitati pentru copii in special vara. Cu peste 24.900 ha, parcul e zona de conservare pentru cele mai interesante specii de flora si fauna salbatica. Poti face drumetii, trasee tematice, fotografii instagramabile cate doresti in parc, plus ca foarte aproape ai si multe obiective turistice si istorice.

Si tot aproape de Bucuresti si de Parcul Natural Comana e manastirea Comana. Este o manastire-cetate, una dintre cele mai vechi din tara noastra, cu importanta istorica covarsitoare. Manastirea de calugari mai are din vechea cladire doar latura de nord si vest a chiliilor de pe vremuri, in vreme ce zidul de pe latura de est si o particica din turn sunt doar sub forma de ruina. Din ansamblu manastirii Comana fac parte Biserica, Zidurile de afara cu contraforti, Mausoleul Eroilor sau Beciurile domnesti, Muzeul manastirii, expozitie in aer liber, Turnul Intrarii si chiliile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *