luni, iunie 17BucharestCityTour-Obiective turistice Bucuresti

Top 7 obiective turistice din Bucuresti unde poti merge cu micutii tai

Obiectivele turistice unde pot merge si copiii sunt destul de numeroase in Capitala. Cei mici pot sa descopere lumi fascinante sau obiecte pe care le vedeau doar la televizor, animale si chiar avioane si, cu putina rabdare din partea parintilor, pot avea si o multime de experiente inedite si interactive. Pune pe lista ta de plimbare si cele sapte obiective de mai jos unde poti merge si alaturi de copii, care vor fi si cei mai incantati de experiente, si cu siguranta veti avea cele mai tari zile si distractie asigurata, plus multe cunostinte dobandite.

Muzeul Antipa. Este un obiectiv turistic fascinant pentru micuti. Copiii au ce vedea, au ce invata si experienta este de cele mai multe ori interactiva. In muzeu avem trei nivele, primele doua au diorame cu animale, pesti si pasari, ultimul etaj e pentru roci plante, schelete de dinozaur, insecte, expozitie despre oameni si corpul uman. Uneori poti sa ai norocul sa vezi expozitii unice temporare, fluturi si insecte vii. Iar daca vrei sa pleci de acolo cu ceva ai si magazin de suveniruri. Cel putin o ora jumatate de plimbare prin muzeu si multe intrebari, asta garanteaza cei care se ocupa de gestionarea muzeului si vizitatorilor.

Muzeul Aviatiei. Alt muzeu fascinant pentru baietei si fetite, dar si pentru tineri. Avioane de tot felul, elicoptere, tehnica militara aviatica, tot ce iti poti imagina vei gasi aici. Copiii pot sa vada in marime naturala avioane si tot felul de aparate de zbor, le pot atinge, fac poze cu ele. Pentru cateva informatii interesante din istoria aviatiei e musai sa vizitati si muzeul, plus ca puteti sa mergeti pe strazile Bucurestiului interbelic recreate aproape de perfectiune.

Muzeul de Geologie. Este peste drum de Muzeul Antipa, asa ca e pacat sa nu popositi vreme de cateva minute si in incinta sa. Aici sunt expozitii permanente de pietre, aflati informatii despre istoria universului, plus ca micutii vor vedea si parcul de dinozauri. Desi e putin cam stiintific ce e inauntrul sau, cei de la muzeu stiu cum sa prezinte informatia in functie de publicul ce vine la muzeu, asa ca nu va fi nicio problema de intelegere. Totul devine interactiv si cei mici pot pune orice fel de intrebari.

Muzeul Satului. Viata s-a nascut la sat. Si daca micutii nu prea au avut contact cu „la tara” sau cu satul autentic e musai sa ii duci la Muzeul Satului. Copiii vor descoperi lumea fascinanta a satului, cu bordei, case si biserici, cu o serie de exponate unicat si interioare de case ca odinioara. Cei mici pot sa viziteze cate locuinte vor, sa se joace cu animalutele de prin jur, pisici, sa beneficieze de locul de joaca de langa restaurant. Experienta va fi completata de atelierele care se organizeaza si de mesterii care ii pot invata sa faca anumite lucruri sau le pot explica cum era pe vremea bunicilor sau parintilor, cand erau si ei mici si poate locuiau la tara.

Muzeul Simturilor. Daca este sa recomandam un loc inedit, obiectiv turistic pe care sa il pui neaparat pe lista acela e Muzeul Simturilor. Este in Afi Cotroceni si propune o multime de experiente senzoriale pe care cei mici le vor trai alaturi de parintii lor. Copiii vor vedea ce fel e sa fii in camera cu susul in jos, cum se schimba perspectiva sau cum e sa stai pe pat de cuie. Vei sta cam o ora prin el daca vrei sa te bucuri de tot ce ofera pentru ca ai ce testa. Cel mai bine e sa vii aici cu piciul sau cu picii in timpul saptamnii, ca sa nu fie foarte aglomerat.

Muzeul CFR. E un muzeu unic cu multe machete, diorama, locomotive cu abur in miniatura, ceasuri CFR. Daca ai copil pasionat de trenuri si de mecanica poti sa stai aici cu el minute bune si sa fie fascinat cand iese de aici. Muzeul nu e prea mare, deci si aici e bine sa vii cand nu e aglomerat si sa te programezi din tin pentru a vedea tot ce vrei.

Casa Experimentelor. Experimente distractive, multe rasete, o perspectiva fascinanta asupra stiintei. Asta vor descoperi micutii ce trec pragul Casei Experimentelor. De la jocuri de lumina la fel de fel de iluzii optice, oglinzi si chiar magnetism, pe toate le poti testa la „prima mana”. Plus ca ai multe workshopuri pe teme legate de stiinta si o multime de alte experimente practice in care stiinta e la locul de cinste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *