miercuri, iulie 17BucharestCityTour-Obiective turistice Bucuresti

Top 4 cele mai interesante obiective turistice unice pe care le poti vizita in Bucuresti

Bucurestiul poate fi coplesitor la prima vedere daca ai ajuns aici ca turist. Ai atat de multe de vazut si de explorat, de descoperit incat ti-ar trebui saptamani intregi ca sa poti vedea tot ce are de oferit Capitala Romaniei. Ca sa iti simplificam vizita in Bucuresti am pregatit cele mai interesante obiective pe care trebuie neaparat sa le vezi cand esti in Capitala.

Palatul Parlamentului. Cu o arhitectura unica, Palatul Parlamentului sau Casa Poporului este un simbol al Bucurestilor si al Romaniei. Combinand elemente neoclasice cu elemente totalitare la nivel de arhitectura, Casa Poporului primeste anual mii de turisti din toate colturile lumii. De ce se afla mereu in topul celor mai cautate obiective turistice din Bucuresti? Are fatade monumentale decorate cu niste coloane foarte mari, interiorul e plin de candelabre masive, tapet din marmura, gradinile din jur sunt luxuriante si inconjoara cladirea.

Palatul Parlamentului este si cel de-al doilea cel mai mare edificiu administrativ din lume, are suprafata de peste 330.000 metri patrati, fiind depasit doar de Pentagon. Cu 100 de camere, coridoare de 30 km, tonele de marmura si de beton, dar si de sticla, Casa Poporului ramane un obiectiv turistic de neratat in Capitala. Ai si tururi ghidate, dar si multe evenimente culturale, expozitii, conferinte sau spectacole si concerte.

Arcul de Triumf. Se afla aproape de parcul Herastrau, este simbol al victoriei si al independentei Romaniei. A fost construit in 1936, in vremurile moderne de fiecare 1 decembrie pe sub el defileaza trupele si echipamentele armate ale armatei romane. La interior, Arcul de Triumf, inspirat la nivel de arhitectura de Arcul de Triumf original, din Paris, are o colectie de arta contemporana romaneasca ce poate fi vizitata in functie de programul disponibil afisat la intrare. Evolutia arhitecturala a Bucurestilor poate fi inteleasa mai bine in urma unei plimbari in jurul Arcului de Triumf. Basoreliefurile de pe fatadele obiectivului turistic-simbol al Bucurestiului-, pot fi admirate, fiecare reprezentand scene din Primul Razboi Mondial si personalitatile importante din istoria noastra.

Centrul Istoric. Este un adevarat magnet pentru straini si pentru turistii din provincie. Ai multe cladiri istorice in Centrul Istoric, arhitectura deosebita, plus multe cladiri pe care trebuie neaparat sa le vizitezi: Palatul Suţu, cu arhitectura sa neoclasica, Biserica Stavropoleos, in stil brancovenesc, Hanul lui Manuc, Strada Lipscani, cu multe restaurante, cafenele, magazine, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Curtea Veche, ansamblu arhitectural cu Palatul lui Vlad Tepes, Biserica Curtea Veche, Muzeul Curtii vechi. Nu ai cum sa te plictisesti in Centrul Istoric, poti descoperi la pas tot ce iti poate oferi el si ai la dispozitie atat o lectie de istorie interactiva, cat si informatii la discretie despre tot ce vezi in jurul tau.

Ateneul Roman. Este o cladire impunatoare din Bucuresti, a fost construit in 1888 si a ramas un simbol al culturii si limbii romane. Ateneul a fost infiintat la initiativa lui Constantin Esarcu, gazduieste premiere ale unor opere celebre de la compozitori romani. Cladirea are arhitectura neoclasica, detalii arhitecturale unice si fresce ce ilustreaza momente din istoria poporului roman. Inspirata de temple grecesti antice, cladirea Ateneului Roman are o cupola centrala cu o fresca originala, uriasa. Sala mare gazduieste concerte ale Filarmonicii „George Enescu”, deci poti participa, daca vrei si la numeroasele concerte sustinute acolo, dar si la evenimente culturale. Biblioteca Ateneului nu trebuie ratata daca tot ajungi acolo, ai multe carti in limba romana si mostre de literatura si istorie romaneasca numai bune de studiat.

Impreuna cu familia poti participa la cursuri de istorie a artei si muzicii, ateliere pentru copii, tineri, dar si la proiectii de filme documentare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *